Фотозвіт

Фотозвіт

четвер, 24 вересня 2015 р.

Звіт роботи шкільного об'єднання "Моноліт"


Виконуючи завдання і реалізуючи основні принципи виховної роботи, виховна робота школи орієнтуються на нормативно – правову базу з питань виховної роботи, а саме з урахуванням основних положень Конституції України, Закони України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», «Про позашкільну освіту», «Концепцію виховання дітей та молоді», «Концепцію громадянського виховання», «Національну доктрину розвитку освіти”, «Конвенцію про права дитини», «Декларацію прав дитини», Програми «Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», затвердженої наказом МОНМСУ від 31.10.2011 № 1243 та нормативно – правові акти, документи Міністерства освіти і науки України, обласного управління освіти, органів місцевого самоврядування.В роботі з учнями було застосовано різноманітні форми організації та способи виховання, інноваційні та традиційні технології виховання, зокрема технологія колективної творчої праці та проектна технологія.

     Робота шкільногооб’єднання має чітку організаційну систему і проводилась згідно з річним планом роботи школи. На початку навчального року всіма класними колективами була спланована робота за всіма напрямками виховної роботи, які були надані на перевірку і погодженні. При плануванні роботи ураховувались такі вимоги: зв’язок з життям; різносторонність ; доцільність вибраних форм організації; конкретні справи і раціональний розподіл їх за часом.
З метою увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні, ушанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, патріотичного виховання дітей та молоді, утвердження у суспільстві поваги до історичного минулого  учні школи брали активну участь у  акції «70 кроків до Перемоги». В ході її реалізації проведено ряд заходів патріотичного спрямування: акції «Орден у твоєму домі», фотовиставка «Обличчя ветерана», саміти, єдині години спілкування.У 2015 році наші школярі взяли активну участь у проведенні та захисті наступних проектів: «Здоровий спосіб життя», «Податки очима дітей», «Мої права», проведено акції: «Чиста Україна – чиста земля», «Моя Батьківщина – Україна».
З метою формування в учнів ціннісного ставлення до себе, до свого здоров’я протягом навчального року проведено превентивну роботу з профілактики шкідливих звичок, запобігання наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, профілактики ВІЛ-інфекції (СНІДу), а саме: бесіди про шкоду вживання пива та слабоалкогольних напоїв; лекцію шкільного соціального педагога «Про шкідливі звички та їх наслідки»; бесіди циклу «Я обираю здоровий спосіб життя»; організовано профілактичний рейд «Тютюнопаління»; акцію «Скажімо курінню «Ні!»; цикл психологічних тренінгів «Школа без агресії»; валеологічну акцію «Молодь за здоровий спосіб життя». З метою формування навичок свідомого відповідального ставлення до свого життя та життя інших людей було проведено відкрите заняття гуртка ДЮПР у день ЦО. Напередодні канікул було проведено дні безпеки життєдіяльності, тижні запобігання дитячому травматизму.
З метою формування в учнів ціннісного ставлення до людей, сім'ї, родини протягом року було проведено комплекс заходів. У Міжнародний день людей похилого віку, День ветерана було проведено бесіду «Так важливо – розуміти та підтримувати» та організовано надання допомоги солдатським вдовам, ветеранам, інвалідам Великої Вітчизняної війни. З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів було проведено Єдину годину спілкування морально-етичного напрямку «Дивіться на нас як на рівних» та уроки толерантності, благодійну акцію «Теплі долоньки» по збору речей, іграшок, коштів для дітей-інвалідів, та дітей пільгового контингенту; З нагоди Міжнародного дня толерантності було проведено годину спілкування «Толерантність врятує світ». Учні школи взяли активну участь у Всеукраїнській благодійній акції «На зустріч мрії» з допомоги дітям, хворим на рак та розсіяний склероз.
З метою формування ціннісного ставлення до природи протягом навчального року було організовано відвідування екопарку в Огуївці, свято квітів «Барви чарівної осені», виставку осінніх композицій з природного матеріалу; екологічну акцію «Чиста Україна – чиста Земля»; виставку фоторобіт «Природа навколо нас»; виставку робіт «Замість ялинки – зимовий букет»; акцію «Допоможи перезимувати птахам», свято зустрічі птахів, екскурсії в природу
З метою формування ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави проведено такі заходи: годину спілкування «Моя Україна – вільна держава, я з нею пов’язую долю свою» до Дня Соборності України, години спілкування «Символи моєї держави» (1-3 класи), «У нас одна Батьківщина – наша рідна Україна»(4-5 класи), «Моральні цінності мого народу»(6-8 класи), «Люди, які прославили мій край» (7-9 класи), «У нашій рідній країні ми всі – український народ!» (10-11 класи). До Міжнародного дня пам’яті Голокосту була проведена загальношкільна лінійка та покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодомору. У День пам’яті жертв Бабиного Яру було організовано перегляд документально-публіцистичного фільму «Правда про нацистські концтабори». До 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників було проведено виставку дитячого малюнку, плакатів, стіннівок «А ми з тобою війни не знаємо» та уроки мужності. До дня виведення радянських військ із Афганістану вихованці військово-патріотичного гуртка підготували доповідь не лише на лінійку, але й виступ на годину спілкування, де ведучі розповіли про Афганістан та війну, на якій воювали наші земляки; були продекламовані вірші, показані підібрані відеофрагменти, музика та фотографії тієї війни.
Серед класних обєднань були розприділені учасники АТО, були організовані зустрічі з ними.
З метою формування ціннісного ставлення до культури і мистецтва проведено такі заходи: участь у районному етапі конкурсу ораторського мистецтва; шкільне свято «День української писемності та мови»; новорічний бал-маскарад. Учні та вчителі школи взяли участь у святі Масляної. Було організовано проведення святкових концертів з нагоди Дня Учителя, 8 березня, дня Св. Валентина, Дня Перемоги, учні школи активні учасники творчих конкурсів художніх робіт.
В 2014/2015 навчальному році велика увага приділялась фізичному вихованню дітей. У зв’язку з цим були розроблені план заходів для подальшого заохочення якомога більшої кількості дітей до занять фізичною культурою та спортом. Саме такий підхід до реалізації розвитку фізичної культури і спорту можна вважати найбільш оптимальним для нашого навчального закладу.
Навчальні заняття зі школярами проводяться на базі спортивного майданчика та спортивної зали. На спортивному майданчику є відповідний комплекс нестандартного обладнання ( ігрові майданчики – баскетбольне та футбольне поля, зони бігу, турнік тощо). Спортивна зала забезпечена баскетбольними щитами, волейбольними стояками, в деякій мірі дрібним спортивним інвентарем (наприклад, м’ячі волейбольні, футбольні, баскетбольні, тенісні, скакалки, обручі та ін.).
Проведення загальношкільних та масових заходів спрямоване на масове охоплення учнів позакласною діяльністю, в якій кожен вихованець може проявити власні здібності, нахили, інтереси. Для оптимальної самореалізації особистості, розвитку індивідуальних можливостей створено мережу гуртків.

На високому рівні проводяться різноманітні конкурси, виставки, фестивалі, змагання, до яких залучається учнівська молодь школи.

1 коментар: